FŐOLDAL
ÚJ JÁTÉKOK
Játékfajták
Cikkek
Reklám


Micimackós játékbolt
Játékstatisztika
Összes játék: 128

Össszesen játszva: 225735

Ma játszott: 2
Tatty Teddy története
Tatty Teddy története
Van egy szép történet a maci keletkezéséről, ami a neten terjed, a baj csak az, hogy nem igaz. E szerint 1897-ben Angliában egy kis, sussexi faluban Arundel mellett egy lebontott ház kacatjai között hevert már jó ideje egy kis játék mackó. Egy egész telet kint volt, hóban-fagyban, majd tavasszal, egy arra járó kislány megtalálta, egyből megszerette és hazavitte magára hagyott szomorú macit. Az eredetileg barna maci a szeméten töltött idő alatt, és a zord időjárás miatt szürke lett, és nem változott vissza soha a színe. A kislány anyja befoltozta, feljavította a mackót, és a kislány a foltok miatt elnevezte Tatty Teddy-nek azaz vacak, vagy topis macinak.

A valóság ezzel szemben az, hogy 1897-ben angol karikaturista és illusztrátor Michael "Mike" Payn készítette az első változatás a macinak, Miranda, majd Me To You Bears néven. Még négy designer dolgozott rajta (Steve Mort-Hill, Ceri Lewis, Shane Smith és Tom Barnfield.) amíg a Tatty Teddy elnyerte mai formáját.

Mára egy iparág lett, már több állat megjelent, nem csak a maci. A brand (márkanév) egyre erősödik, megmutatva, hogy egy egyszerű pár száz forintos plüssmackót, hogyan lehet eladni sok sok ezerért.


FŐOLDAL
ÚJ JÁTÉKOK